DATUM PUTOVANJA: 15. – 19. TRAVNJA 2020.
PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan – srijeda – 15. 04.
  Polazak iz Zagreba u 22,00. Ugodna vožnja prema Poljskoj.
 2. dan – četvrtak – 16.04.
  U prijepodnevnim satima dolazak u Czestochowu, glavno Marijansko svetište u Poljskoj. Misa na poljskom jeziku, razgledanje svetišta. Odlazak za Krakow. Posjet vojnom groblju Rakowicki i grobu u kojem počivaju majka, otac i brat Ivana Pavla II. Odlazak u hotel. Večera i noćenje.
 3. dan – petak – 17.04.
  Doručak. Posjet krakowskom naselju Debniki; podrumskom stanu u kojem je mladi Karol Wojtyla živio s ocem i u kojem mu je umro otac. Odlazak do crkve Sv.Stanislava Kostke i kapelice u kojoj je budući papa osjetio svećenički poziv. Posjet Svetištu sv.Ivana Pavla II. ‘Ne bojte se’ u kojem se nalazi relikvija njegove krvi i u kojem je izložena papina krvava reverenda. Slijedi odlazak do Svetišta Božjeg Milosrđa.
  Sudjelovanje u pobožnosti Božjem milosrđu te misno slavlje na poljskom jeziku. Povratak u hotel. Večera i noćenje.
 4. dan – subota – 18.04.
  Doručak. Izlet do Wadowica, rodnog grada Karola Wojtyle. Posjet crkvi u kojoj je kršten, osnovnoj i srednjoj školi koje je pohađao te crkvi Sv.Josipa u kojoj je kao desetogodišnjak primio škapular. Obilazak Muzeja obiteljske kuće Wojtyla u kojoj je rođen mali Karol i u kojoj mu je umrla majka. Povratak u Krakow i obilazak središta kraljevskog grada: katedrala na Wawelu, središnji gradski trg, Jagelonsko sveučilište koje je pohađao student Wojtyla, dvorište Nadbiskupije u kojoj je živio nadbiskup Wojtyla, crkva Sv.Petra
  i Pavla u kojoj su mu vjenčani roditelji.. Misa na poljskom u crkvi Sv.Mikolaja u kojoj je krštena njegova majka Emilia. Povratak u hotel. Večera i noćenje.
 5. dan – nedjelja – 19.04.
  Doručak. Misa na poljskom u crkvi Majke Božje Kraljice Poljske u Nowoj Huti koju je krakowski nadbiskup sagradio unatoč komunističkom protivljenju. Polazak za Zagreb u koji se, uz potrebna zadržavanja, stiže u kasnim večernjim satima.

  CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI iznosi 1.750 kn
  FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI iznosi 1550 kn
  FM CIJENA VRIJEDI DO POPUNJENJA ODREĐENOG BROJA MJESTA

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz autobusom turističke kategorije prema programu
 • licenciranog turističkog pratitelja putovanja
 • smještaj u hotelu 2/3* u Krakowu na osnovi 3 polupansiona (dvo i tro krevetne sobe) – doručak i večeru
 • razgled Krakowa u pratnji službenog gradskog vodiča
 • zakonsku jamčevinu i troškove organizacije

Cijena ne uključuje:

ulaznicu za rodnu kuću u Wadowicama (cca 30 Zl), ostale ulaznice
za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrjekom navedene
kao uključene, piće tijekom obroka, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“.
Doplata za 1/1 sobu 450 kn.

Napomene: Kalkulacija je rađena na bazi min. 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja. Djeca do 12 godina starosti ostvaruju 10% popusta za smještaj na pomoćnom ležaju u 1/3 sobi. Treća
odrasla osoba u 1/3 sobi plaća redovnu cijenu. Za putovanje u Poljsku potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane agencije Bergman putovanja. Svojom uplatom ili potpisom suglasni ste s istim.
Preporučamo putno osiguranje, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja te osiguranje od otkaza putovanja (uplata prilikom uplate 1.rate).
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 500 kn. Ukoliko organizator putovanje otkazuje, akontacijski iznos se vraća u cijelosti. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene itinerara, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti.

Uplatu molimo na žiro račun:
BERGMAN PUTOVANJA D.O.O.
RUDE 118/1, 10430 SAMOBOR
Svrha uplate: Krakow, 15.-19.4.2020.
IBAN: HR 2524840081135011449
Poziv na broj: 00 ili 99

Svi detalji dostupni su u pdf-u ispod:

http://zspa-cernik.hr/wp-content/uploads/2020/02/Putovanje-u-zavičaj-Ivana-Pavla-II-2.pdf

Categories: AktualnoŽIR