PROVOĐENJE U CJELOSTI POSTAJE OBVEZNO U PETAK 20. OŽUJKA 2020. GODINE

1. Župna će crkva biti otvorena svakog dana od 7 ujutro do 19 sati popodne!

2. Vjernici će moći dolaziti u crkvu, prema svojim mogućnostima, na pojedinačnu molitvu ili u manjim skupinama.

3. Jednako tako svećenici imaju dužnost slaviti svakog dana svetu misu u župnoj crkvi, ali bez sudjelovanja vjernika. Sami su dužni pronaći načina na koji će obavijestiti vjernike kad će se slaviti sveta misa na njihovu nakanu koju su unaprijed već naručili. Najbolje je preko telefona! Broj vjernika koji sudjeluju u toj misi ne smije biti veći od desetak.

4. Ovo isto vrijedi i za nedjeljnu svetu misu koju je svaki župnik dužan prikazati za svoje žive i pokojne župljane.

5. Ukidaju se sve svete mise po svim filijalama. Za vjernike koji žive u našim filijalama vrijedi isto kao i za one koji žive u središtu župe pod brojem 1 i 2.

6. Sprovodi će se moći obavljati po dogovoru sa župnikom ,ali bez većeg broja sudionika. Samo najuža rodbina. Sprovodne svete mise će se služiti kasnije kad ova odredba bude opozvana.

7. Otkazuje se dijeljenje svih svetih sakramenata , osim bolesničkog pomazanja i to u neposrednoj smrtnoj opasnosti.

8. Sad vidimo da je dobro da ove godine nemamo Sv. Potvrdu. Za prvu svetu Pričest prvopričesnici će se pripremati posebnim katehezama koje će im biti dostavljene u kuću i drugi radni materijali. Roditelji su dužni, kako je to nekoć i bilo u vremenu Korizme, pripremati svoju djecu na slavlje Prve svete ispovijedi i prve svete Pričesti.

9. Treća Božja zapovijed nam nalaže da trebamo SVETKOVATI DAN GOSPODNJI- svetu nedjelju. Biskupi imaju pravo odriješiti svoje vjernike od ove obveze ako za to postoje opravdani razlozi kao što je ova pandemija. Moguće im je pratiti svetu misu i putem radija odnosno televizije.

10. Župni uredi i samostani ostaju zatvoreni do daljnjega. Vjernici se mogu obratiti navedenim ustanovama isključivo telefonom ili putem elektroničke pošte!

Vaš župnik: Fra Vjenceslav Janjić sa svojim suradnicima