Crkva danas slavi blagdan Gospe Fatimske.

“Poruke koje je Marija dala u Fatimi samo su potvrda Isusovih govora i potupno su na liniji evanđelja, a drukčije ne može ni biti. I u ovoj Godini milosrđa ne smiju nas iznenaditi najave eventualnih teških događaja o kojima Marija govori u svojim porukama vidiocima u Fatimi. Božje je milosrđe uvijek na djelu i ono je beskrajno u praštanju i pomilovanju, ali pretpostavlja obraćenje od zla, kajanje i popravak života. To Marija neprestano napominje prilikom ukazanja u Fatimi. Jasno je kazala da ukoliko ljudi ne prestanu vrijeđati Boga i otvoreno mu se protiviti grešnim životom, da će doći do drugog, mnogo strašnijeg rata. I to se dogodilo. Čak je točno kazala vrijeme i znak na koji će se to dogoditi. Sve se to zbilo.

Bog se u svojoj promisli ne vara i ne mijenja. Ako je pred stotinu godina vrijedilo da je odustajanje od grešnih i bezbožnih navika, zakona i praksi koji se izravno protive Bogu, pa prema tome i čovjekovu dobru, neminovan uvjet za dobro i sretnu budućnost, onda to sigurno vrijedi i danas.”

“Ako je istina što je rekla sestra Lucija, vidjelica iz Fatime, da ne postoji ni jedan problem koji se uz molitvu krunice i naše žrtve ne bi mogao riješiti, tada, želimo li dobro, trebamo prionuti uz čestu i svakodnevnu molitvu krunice.”

Iz Predgovora knjige Antionia A. Borellija “Fatima – Poruka tragedije ili nade?”

Categories: Uncategorized