Poštovani!

Dokumentarni film „Stepinac-Kardinal i njegova savjest“ dolazi u kina.

Dokumentarni film Stepinac–Kardinal i njegova savjest scenaristice i redateljice Višnje Starešina počinje s prikazivanjem od 24. rujna 2020. u kinima diljem Hrvatske. Nakon zagrebačke svečane premijere u Hrvatskom narodnom kazalištu u veljači te prikazivanja na Pula Film Festivalu u rujnu ove godine otvara se mogućnost da film vidi i šira publika. Film je nastao u produkciji Interfilma i  Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Film  priča priču o iznimnoj osobnosti Alojzija Stepinca, kako se svojedobno najmlađi nadbiskup na svijetu nosio s izazovima najokrutnijih  autoritarnih i totalitarnih režima 20. stoljeća. Zašto je za Pavelića bio „magarac“, a za Tita postao neprijatelj br. 1? Zašto je u Titovoj Jugoslaviji suđen, a u slobodnoj Americi slavljen kao simbol otpora komunizmu u porobljenoj Europi? Što je činio i kako se čovjek i nadbiskup Alojzije Stepinac nosio s posljedicama svojih izbora u najsloženijim povijesnim vremenima? 

Sve informacije u vezi prikazivanja filma i prodaje ulaznica dostupne su na mrežnim stranicama kina CineStar u kojima prikazivanje započinje 24. rujna:

Cinestar Branimir Centar

Cinestar Novi Zagreb

Cinestar Kaptol-Zagreb

Cinestar Dubrovnik

Cinestar Osijek

Cinestar Rijeka

Cinestar Slavonski Brod

Cinestar Split Joker

Cinestar Šibenik

Cinestar Varaždin

Cinestar Vukovar

Cinestar Zadar

Cinestar Pula

Cineplexx Split

Cineplexx Žitnjak-Zagreb

Do sada su dogovorena prikazivanja i u sljedećim gradovima u Hrvatskoj:

Ivanec – 24. 9.
Kinomatografi Dubrovnik – 24. 9.
Kinomatografi Osijek – 24. 9.
Metković – 3. 10.
Nova Gradiška – 28. 9., 1. 10.
Novi Marof – 26. 9.
Novska – 26.-27. 9.
Opatija – 29. 9.
Pakrac – 25.-27. 9.
Rovinja – 29.-30. 9.
Varaždin – 27. 9.
Velika Gorica – 27.-29. 9.
Samobor – 22. 10.
Kutina – 10. mjesec
Našice – 10. mjesec

Prikazivanje je planirano i u Bjelovaru, Koprivnici, Daruvaru, na Lošinju, u Rabu, Sinju, Virovitici i u kinu Ekran Split.