NOVI ŽIR DONOSI:

Danas , u nedjelju 17. studenog, prisjećamo se sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice FRANJEVAČKOG SVJETOVNOG REDA. Braći i sestrama u svjetovnom redu čestitamo njihovu zaštitnicu.

Nakon 28. godine, konačno je pošlo za rukom našem pateru ANTI PERKOVIĆU pronaći drveni kip sv. Elizabete iz crkve sv. Linarte. Konzervatori su nam obećali da će ga dovesti u naš samostan do kraja ove godine. Velika hvala našem pateru Anti!

DANAS JE I PREDVEČERJE ŽRTVE GRADA VUKOVARA 1991. GODINE ZA HRVATSKU. Grad heroja položio je 2717 žrtava NA OLTAR DOMOVINE ZA HRVATSKU. Na našoj Kalvariji u 17 sati prisjetit ćemo se svih žrtava grada VUKOVARA. Svi , koji kane sudjelovati u molitvi križnog puta, ponesite crveni lampion kako bismo i slikovito prikazali : „I U MOME CERNIKU VUKOVAR SVIJETLI!“

Za tu prigodu nabavili smo i 24 manja fenjera!

U ponedjeljak 18. studenog je godišnjica okupacije grada! POMOLIMO SE ZA SVE ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA!

U četvrtak , 21. studenog, je GOSPA OD ZDRAVLJA, a u petak SVETA CECILIJA ZAŠTITNICA CRKVENOG PJEVANJA. Naše mlade crkvene pjevače nagradit ćemo u nedjelju, na BLAGDAN KRISTA KRALJA , Biblijama za djecu.

Iste nedjelje, nakon velike svete mise, nagradit ćemo i naših sedmero MINISTRANATA POSEBNIM PRIZNANJIMA ZA REVNO IZVRŠAVANJE MINISTRANTSKE SLUŽBE.

Crkvu čisti VAROŠ!

Categories: ŽIR

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *