Poštovana braćo i sestre u Kristu,

Približava nam se Adventsko vrijeme u kojem iščekujemo Kristovo rođenje. On nas cijelo vrijeme uči da smo mu svi jednaki i ističe dvije zapovijedi ljubavi od kojih jedna glasi ovako: „LJUBI BLIŽNJEGA SVOGA KAO SAMOGA SEBE!” Mi ćemo ovo predbožićno vrijeme većinom provesti sa svojim bližnjima u toplom i ugodnom domu uz bogati obiteljski stol. No, znajte da nismo sami jer u našoj župnoj zajednici postoje potrebiti koji nemaju osnovne namirnice za život, time je njihovo predbožićno vrijeme u drugačijem raspoloženju zbog neimaštine.

Stoga, karitativni odbor župnog pastoralnog vijeća je osmislio način kako pomoći našim potrebitima, no karitativni odbor ne može uspjeti u svome poslanju ukoliko nema Vašu pomoć kroz Vaša djela. Naime, pomoću Adventskog kalendara ćemo pokušati prikupiti što više kako bi pomogli potrebitima. Pored ove obavijesti vidite Adventski kalendar gdje točno piše što se skuplja za koji dan. Te namirnice ćemo donositi na zornice i ostavljati u blizini oltara, a nedjeljom ćemo naše darove donositi neposredno prije početka svete mise.

U 1. Adventskom tjednu poruka glasi : „Iskažimo svoju BRIŽNOST!”, tu poruku ćemo pretočiti u djela i započeti pomaganje potrebitih u 1. Adventskoj nedjelji 28.11.2021.

U 2. Adventskom tjednu poruka glasi: „Pokažimo svojim djelima NESEBIČNOST!”, ovdje smo pozvani trajno nastaviti svojim darovima pomagati potrebite.

U 3. Adventskom tjednu poruka glasi: „Otvorimo svoje srce i podajmo MILOSRĐE!”, ovdje ćemo dublje promisliti kako je našim potrebitima usporedivši ih s nama, te ćemo sa suosjećanjem nastaviti s našim dobrotvornim darivanjem.

U 4. Adventskom tjednu poruka glasi: „Darujmo LJUBAV potrebitima!”, gdje ćemo se približavajući rođenju našeg Spasitelja sjetiti Njegove ljubavi prema nama te uzvratiti tu ljubav putem naših djela potrebitima.

Advent traje do 24.12., no mi ćemo završiti s prikupljanjem Vaših darova 19.12. , kako bi mogli rasporediti prikupljene darove i dostaviti potrebitima da u malo ljepšem ozračju dočekaju rođenje našeg Spasitelja. Ukoliko skupimo više namirnica nego što bi nam bilo potrebno, namirnice će se uskladištiti u prostoriji koja se zove „Riznica Dobrote” odakle ćemo biti spremni djelovati prema potrebitima u sljedećem vremenskom razdoblju. Moramo biti svjesni da se tragedije mogu dogoditi bilo kad, gdje se broj potrebitih može povećati, a mi tada moramo djelovati kako bi ublažili njihove teške trenutke. Postoji ona izreka koja kaže: „Bolje je pomoći drugome u nevolji, nego postati onaj koji će trebati pomoć.” Zapitajmo se dragi župljani želimo li sjediti za bogatim obiteljskim stolom i objedovati, dok netko u našoj blizini nema najosnovnije za svojim stolom u ovom blagdanskom razdoblju.

U vjeri i nadi da ćete nama – karitativnom odboru pomoći kako bi zajedno pomagali potrebite pozdravljam Vas sa kršćanskim pozdravom

HVALJEN ISUS I MARIJA!

Predsjedavajući župnog pastoralnog vijeća
fra Vjenceslav Janjić

Karitativni odbor
župnog pastoralnog vijeća

Categories: AktualnoŽIR