NEDJELJA KRISTA KRALJA SVEGA STVORENJA

Danas je posljednja nedjelja u crkvenoj godini. Nakon svete mise dodijelit ćemo najrevnijim ministrantima i mladim pjevačicama priznanja za revno sudjelovanje u euharistijskom slavlju.

Već iduće nedjelje slavimo PRVU NEDJELJU DOŠAŠĆA.
U 11 sati blagoslovit ćemo ADVENTSKE VIJENCE. MOLIMO SVE ŽUPLJANE DA PONESU I SVOJE ADVENTSKI VIJENCE NA BLAGOSLOV. Neka blagoslovljeni Adventski vijenci budu u središtu naših okupljanja i molimo u obitelji RADOSNU KRUNICU promišljajući Marijin hod od
Bezgrješnog začeća pa sve do Božića. Isusov dolazak je uvijek nov i uvijek mlad !

Uz Adventski vijenac tu su i ZORNICE u 6 sati ujutro. Postavit ćemo i BARBARINU GRANČICU ispred oltara.
Od prve nedjelje Adventa možete naručiti i Vaše misne nakane za 2020. godinu.

Usputno možete kupiti i kalendare svih vrsta i dati Vaš dar za uzdržavanje svećenika i održavanje crkve i samostana tzv. LUKNO.


U našem samostanu bit će postavljena i jedna umjetnička izložba našeg domaćeg kipara, sada već pokojnog gospodina Josipa Bićanića. Sva njegova djela bit će izložena na divljenje. U sklopu izložbe ove godine organiziramo i ADVENTSKI SAJAM NABOŽNIH PREDMETA koje možete kupiti po vrlo povoljnim cijenama i na taj način pomoći PREUREĐENJE TAVANSKOG PROSTORA – U JUŽNOM KRILU TAVANA- ZA GALERIJU SLIKA. Zvat ćemo ju jednostavno GALERIJA SLIKA CERNIČKIH FRANJEVAČKIH MUČENIKA. IMAMO IH ČETVORICU: dvojica patara su ubijena u Tursko doba, a dvojica su ubili komunisti!
Sva četvorica su ubijena iz vjerske mržnje! Neka im je pokoj vječni!


I ove godine organiziramo DOČEK SVETOG NIKOLE 6. PROSINCA U ŽUPNOJ CRKVI U 16 SATI.
Djecu je potrebno upisati i uplatiti kotizaciju od 20 kuna.

Vaš župnik pater Vjenco

Categories: ŽIR

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *