Poštovani naši župljani!

Evo novog ŽIR-A ŽUPNIKOVE INFORMATIVNE RIJEČI

Presretni smo da Vas možemo i ovim putem pozvati na nedjeljni euharistijski Susret. Slobodni smo Vas podsjetiti da su nedjeljne i blagdanske svete mise u župnoj crkvi kao i ranije: u 11 i u 18:30 sati.

Kao što je svima poznato naša je crkva dovoljno prostrana da primi odgovarajući broj vjernika. Upravo onoliko koliko Stožer civilne zaštite propiše! Imamo mi i naše prostrano samostansko dvorište i dobar razglas. Zbog mogućih vrućina u svibnju mi ćemo se ipak držati naših „klimatiziranih„ zatvorenih prostorija u crkvi.

Ovih dana čitam u našim dnevnim tiskovinama da u ovo vrijeme korona virusa nitko nije bio toliko „diskriminiran“, a mogu vam reći i toliko praćen, kao mi kršćani. Tako će biti i u buduće! Već smo na to navikli, pa Vas pozivam i ubuduće na razboritost! I do sad smo poštivali propise i držali „socijalni razmak!“ Crkvu i naš samostan smo detaljno dezinficirali. Crkva je bila svaki dan prozračivana od 7 do 19 sati! Tako će biti i u buduće.

Jedan moj kolega, po struci iz Splita, pozvao je, preko društvenih mreža, svoje vjernike da ne navale odmah u crkvu pa da on mora nakon toga imati brojne sprovode. Ja nemam tih strahova. Vjerujem u razboritost naših vjernika i nemam straha. Niti sam ih tjerao iz crkve niti ću ih tjerati u crkvu . Mi se, stariji župnici, često ponosimo „pastoralnom razboritošću“. Mogu Vam reći da i ja vjerujem u Vašu razboritost. U to uopće ne sumnjam!

Neki su me pitali, povezano s našim „Duhovnim centrom“ d.o.o. da bi rado došli odmoriti se u našem centru. Pitanje je glasilo: „Što nudimo u našem Centru i koliko novaca tražimo kao protuuslugu?“ Mi smo registrirani kao „Duhovni centar„ i prema tome sve ono što u sebi podrazumijeva taj pojam „duhovni„ to ćemo ponuditi. Nudimo Vam odmor za: duh, dušu i tijelo. Nudimo Vam slavonsku kuhinju, piće i iće. U našem Centru nema televizije . Bilo bi hvale vrijedno kad bi i mobitel manje koristili. Priroda je djevičanski netaknuta. Zrak i voda čisti! Predivno!

Što trebate više? Za plaćanje ćemo se dogovoriti. Odmah mogu reći, na „bosanskom jeziku“: SKORO PA DŽABA!

Pripremio: Fra Vjenceslav Janjić